Behandle tørre øyne med IPL-behandling

Dame som får IPL behandling
Mange sliter med tørre øyne, men altfor få får den behandlingen de trenger. Les mer om Intense Pulsed Light (IPL) – en skånsom og moderne behandling med lovende langtidseffekt.

Tørre øyne er en utbredt sykdom i befolkningen. Et sted mellom 5 – 50 % er plaget med dette, litt avhengig av hvor man bor i verden, og hvordan man stiller diagnosen. Det er en sammensatt sykdom som rammer alle aldre, men eldre og kvinner er mest utsatt.

Om tørre øyne og IPL

IPL ble opprinnelig utviklet for behandling av hudsykdommer, men ble introdusert som en behandling av meibomsk kjerteldysfunksjon (MDG) i 2015. Meibomsk kjerteldysfunksjon er den viktigste årsaken til tørre øyne – en kronisk tilstand som er preget av tette kanaler på øyelokkskantene oppe og nede, eller dårlig kvalitet på det fettaktige stoffet som skilles ut herfra.

Ny behandlingsmetode

Tradisjonelle behandlingsalternativer, som god øyelokkshygiene, varmepakning og øyelokksmassasje, oppnår ikke langsiktige tilfredsstillende resultater. Nye behandlingsmetoder har derfor blitt prøvd ut de siste årene. IPL er en av disse metodene.

Om IPL

IPL bedrer produksjonen av fettstoffer i de meibomske kjertlene. Slik vil de igjen utskille fettstoffer med normal kvalitet og mengde. Sammen med en manuell utklemming av kjertlene hos optiker, vil dette være et godt behandlingsalternativ for tørre øyne (MDG).

Selve prosedyren foregår slik:

  • Før behandling starter fjerner vi evt. sminke og hudkrem.
  • Deretter dekker vi øynene dine med et øyeskjold.
  • Så påfører optikeren huden under øyet et tykt lag med gel.
  • Optikeren fører skånsomt IPL-instrument over hudområdet som skal behandles.
  • Instrumentet sender ut lys og har innebygget kjøling.
  • Det er vanlig med rundt 5 behandlinger eller noen flere.
  • Vi setter opp en individuell behandlingsplan som er tilpasset deg og dine behov.  

Lyst til å lære mer? 
Her kan du lese mer om Intense Pulsed light (IPL). Artikkelen er på engelsk. 


 

Finn en øyehelseklinikk i nærheten av deg