Behandle tørre øyne med lys-maske

Tørre øyne er en av de mest utbredte sykdommene i verden. Forekomsten øker på grunn av vår moderne livsstil, som innebærer omfattende skjermbruk, kontaktlinser og aircondition - i samme tempo øker behovet for behandling av tørre øyne.

 

Tidligere ble tørre øyne primært betraktet som en sykdom i tårekjertlene, men dette stemmer ikke. En nylig endring i vår forståelse av sykdommen krever nye metoder for behandling.

Om tørre øyne og LLLT

Light Modulation® Low Level Light Therapy LM®-LLLT er en ny behandlingsform for tørre øyne. Behandlingen er behagelig og effektiv, og har vitenskapelig bevis for forebygging av blant annet tørre øyne.

Ny behandlingsmetode

Tradisjonelle behandlingsalternativer, som god øyelokkshygiene, varmepakning og øyelokksmassasje, oppnår ikke langsiktige tilfredsstillende resultater. Nye behandlingsmetoder har derfor blitt prøvd ut de siste årene. LLLT er en av disse metodene.

LLLT er utformet som en ansiktsmaske med lys. Masken kan behandle flere tilstander som forårsaker tørre øyne. LLLT-masken er en lavfrekvent fotobiomodulasjon som stimulerer energiproduksjonen i cellenes mitokondrier, og setter i gang prosesser som har vært inaktive over tid. Dette gjør at man kan behandle tilstoppede oljekjertler (MGD) på øyelokkskanten og mange andre øyerelaterte overflatepatologier på en optimal måte.

Tilstoppede oljekjertler (MGD) er den mest utbredte årsaken til tørre øyne – en tilstand som er preget av tette kanaler på øyelokkskantene oppe og nede, eller dårlig kvalitet på det fettaktige stoffet som skilles ut herfra.

Om LLLT

LLLT brukes for behandling av de fleste tilstander på øyets overflate, fra tørrøyesykdom (DED) forårsaket av dysfunksjon i de meibomske kjertlene (MGD) til Sjögrens syndrom. Masken er patentert og sertifisert for medisinsk bruk, designet for å utnytte nær-infrarøde lysstråler som påvirker cellenes mitokondrier, og utløser biokjemiske og biologiske reaksjoner som stimulerer til bedre proteinsyntese. Takket være denne prosessen, økes og stabiliseres tårefettlaget. 

Ved å bruke ulike typer lys kan LLLT-masken behandle flere forskjellige tilstander som forårsaker tørre øyne. Ved første konsultasjon vil det bli utført en kartlegging av symptomer og plager, dette for å kunne gradere og skreddersy behandlingen. Behandlingen er smertefri og kan utføres på alle pasientgrupper. Behandlingene har en langtidsvirkende effekt.

LLLT Rød lys – Brukes for betennelsesreduksjon og ATP-produksjonsstimulus.

Behandler: DED/MGD, chalazion, sti, Sjögrens syndrom, blefaritt, øyekirurgi og ektropion.

LLLT Blått lys – Brukes til bakterieeliminering.

Behandler: Demodex, blefaritt og rosacea

Selve prosedyren foregår slik:

  • Kartlegging av symptomer og plager
  • Behandlingen må tas uten kontaktlinser, og helst uten sminke
  • Masken legges over øyområdet
  • Lyset fra masken skaper varme og lys, men ikke ubehag
  • Behandlingen krever ingen aktivitet fra pasienten
  • Behandlingen tar i gjennomsnitt ca 15 minutter (kan variere i forhold til problemstilling)
  • Antall behandling er individuelt, og kan variere fra 1 til 4 behandlinger, men også fler hvis nødvendig
  • Pasienten blir fulgt opp etter 6 mnd. – man ser da ann om det er behov for flere behandlinger, eller om pasienten kan vente.

 

Du kan lese mer om LLLT på produsentens nettside:

https://www.espansionegroup.it/technologies/lm-lllt/light-science