Jobber du i Bedriftshelsetjenesten? Da bør du være obs på dette

Det er viktig å ta synsplager på alvor. Mangel på briller, eller briller med feil styrke, kan gi dårlige arbeidsstillinger og unødvendige slitasjeskader. Les mer om hvordan vi optikere kan hjelpe deg med å gi de ansatte en bedre arbeidshverdag.

Synsplager kan være en stor belastning for ansatte. Uten riktige briller og utstyr, kan ansatte få problemer med tåkesyn, hodepine og fort bli sliten i løpet av en arbeidsdag.

Derfor bør vi ha et godt samarbeid

Hvis du mistenker at en ansatt har et synsproblem, bør du derfor oppfordre til å kontakte en optiker. Du kan også henvise den ansatte selv. Som regel finnes det enkle og effektive løsninger.

Vi har lang erfaring og øyehelseklinikker over hele landet. Et tett samarbeid med en lokal optiker, som kjenner de ansatte og bedriften, gjør det lettere å komme med gode anbefalinger.

Det varierer hva som er den beste løsningen. Det er personlige forskjeller. Hva slags briller som er best for en snekker, er ikke nødvendigvis det samme som for en kokk eller en dataingeniør. Vi kan også tilpasse vernebriller med styrke.

Slik går vi frem

Vi har som regel kort ventetid, og setter av  god tid til synsundersøkelsen. Optikerne våre kan også, gjennom samtalen med arbeidstakeren, gi anbefalinger om for eksempel belysning på arbeidsplassen og skjermplassering.

Som optikere er vi autorisert helsepersonell og derav underlagt taushetsplikt. Vi følger Norges Optikerforbunds kliniske retningslinjer

Dette bør du vite om databriller

Databriller er briller spesielt tilpasset arbeidstakers syn og arbeidsplass. Det finnes ulike råd og regler. Les mer om databriller og reglene for støtte her:

Ønsker dere en bedriftsavtale? Det kan være lurt å kontakte en lokal optiker hvis du ønsker en egen ordning  for levering av synsundersøkelser og databriller.

Det vanligste er at den ansatte kommer til optikeren og tar synsundersøkelse i klinikken. Men noen av våre optikere tilbyr seg å komme ut til bedrift for å gjøre undersøkelser. Spør din lokale c)optiker om hvilke løsninger vi kan tilby for dere.

Finn en øyehelseklinikk i ditt område