Briller

Jaktbriller

Jeger i skogen som ser på GPS med jaktbriller 

En god jaktbrille bidrar til bedre jaktopplevelser siden de beskytter øynene og hjelper deg å se best mulig

Godt syn er alfa og omega for en trygg og god jakt. Sammen med et godt våpen og riktig utstyr som fungerer som det skal, ligger alt til rette for en super jaktopplevelse.

Et godt alternativ som jaktbrille er Rudy Project sportsbriller.

Hvorfor er briller tilpasset jakt bedre enn brillene du bruker til daglig?

Briller tilpasset jakt og friluftsliv er spesiallaget og designet for aktivitet. Det betyr at de er tilpasset røffere bruk og raskt skiftende forhold. 

Brillene sitter tett mot øyet

Rekylen fra rifla kan gjøre at kikkertsiktet treffer brillene dine. Jaktbriller sitter mye tettere mot øynene enn vanlige briller, og reduserer sjansen for at dette skjer. Skulle uhellet være ute så er glassene laget av sterke materialer som beskytter øyet bedre enn vanlige brilleglass.

Du får din egen styrke i glassene

Med samme styrke du bruker til vanlig ser du optimalt både nært og på lengre avstander. Du kan enkelt skifte fra å se på GPS eller mobiltelefon og ut i terrenget, og dermed reagere raskere når situasjonen krever det.

Beskytter øynene

Det er fort gjort å få kvister, insekter og annet i øynene når du er på jakt. I beste fall er det bare irriterende å få noe i øyet, i verste fall kan det skade synet. Glasset i jaktbrillene er laget av sterke materialer som tåler en trøkk og beskytter godt.

Glass og innfatning er laget av lette materialer

Lav vekt kombinert med god passform gjør at brillene sitter som et skudd. Det reduserer sjansen for at de sklir nedover nesa akkurat når du har elgen i sikte.

God synsvinkel til sidene

Glassene på briller tilpasset jakt er mer krummet og går lenger ut på siden enn vanlige glass. Det gjør at det ikke er noen ramme i veien som hindrer sidesynet.

Hvilken farge bør glassene ha?

Glass til jaktbriller finnes i flere forskjellige farger. Alt fra helt klare glass til mørkere solbrilleglass, glass som fremhever kontraster og glass som skifter farge etter lysforholdene.

I de fleste tilfeller er klare glass å foretrekke siden de slipper gjennom mest lys, og derfor gir best sikt ved daggry og skumring. Siden du kan ha de på både i lys og mørke får du alltid en ekstra beskyttelse av øynene mot kvist, insekter, rekyl fra kikkertsikte og lignende.

Bilde av sort jaktbrille med klare glass

Jakter du i skarpt sollys og i åpent terreng, for eksempel rypejakt på fjellet, kan du vurdere mørkere eller fargeskiftende glass. Snakk med noen som selger Rudy Project jaktbriller for hjelp og råd til å velge riktig glass.

Rudy Project sportsbriller egner seg godt som jaktbriller.

Jeg bruker linser når jeg jakter for jeg synes briller er i veien

Når du jakter er kontaktlinser et supert alternativ. De gir deg skarpt syn og full frihet til å bevege deg. Men de gir deg ikke den viktige beskyttelsen mot kvist og kvast, eller solskjerming om det trengs. En veldig god løsning er da å ha en jaktbrille uten styrke i tillegg. Briller uten styrke i glassene er også billigere for deg enn styrkebriller.