Briller

Studentbriller

Student med briller foran datamaskin ser på skjermen til smarttelefonen

Gir deg en bedre studiehverdag

Har du trøtte og slitne øyne? Kanskje hodepine etter en lang studiedag? Hverdagen som student byr på mange utfordringer for synet ditt. Med en god studentbrille slapper synet av, og du blir mer opplagt til både studier og all moroa som følger med.

Mange opplever at synet endrer seg når de studerer. Du bruker mye tid på å lese, sitte foran dataskjermen, se på iPad og mobilen… Du gjør mye av det vi kaller nærarbeid. Nærarbeid kan være en stressfaktor for øynene dine, og kan føre til både slitne øyne og hodepine. Øynene er rett og slett ikke laget for å se så mye på nært.

Det finnes en løsning! Studentbriller (eller spesielle kontaktlinser) gir deg avlastning når du ser på nært hold. De tar også vare på avstandssynet ditt – slik at du kan se klart på alle avstander, for eksempel følge med på foreleseren i auditoriet. 

Det er også viktig å ta pauser ved mye nærarbeid, slik at øynene får litt fokuseringshvile. Se på langt hold og blunk mye.

5 fordeler med studentbriller

  1. Brillestyrken er perfekt tilpasset ditt syn – du ser klart på alle avstander!
  2. Øynene dine bruker mindre energi på å tilpasse seg varierende avstander.
  3. Den reduserer muligheten for irriterte, såre og trøtte øyne.
  4. Den reduserer muligheten for nakkeplager og hodepine.
  5. Den bidrar rett og slett til at du får en mer behagelig og opplagt studiehverdag.

EyeRest - de perfekte brilleglassene for deg som studerer

Student som jobber med data og smarttelefon

EyeRest er brilleglass med ulik styrke øverst og nederst i brilleglasset:

  • Størstedelen av glasset er tilpasset slik at du ser godt på avstand.
  • Den nederste delen av glasset er utviklet for å avlaste øyet når du fokuserer på nært hold, som er typisk når du leser, ser på mobil og nettbrett.

Noen føler at det blå lyset fra digitale skjermer er ubehagelig. Et overflatebelegg som inneholder et blåfilter reduserer det blå lyset og minsker dermed ubehaget. Dette kan du selvfølgelig få på alle EyeRest glass.

Du får komplette studentbriller i god kvalitet med EyeRest brilleglass til kr. 3995,-

Finn din nærmeste optiker her.

Linser - er det et alternativ?

Ja, absolutt! Linsen Biofinity Energys er perfekt for deg som studerer.

Biofinity Energys er spesielt utformet for dagens digitale verden. De bidrar til å lindre trettheten og tørrheten du kan føle når du ser mye på skjerm. Den spesielle optikken i linsen gjør det mindre anstrengende å bytte mellom aktiviteter på avstand og nært hold. 

Biofinity Energys er laget av et materiale som binder fuktighet i linsen og holder den myk. Denne naturlige fukteevnen kan gjøre at øynene dine føles mindre tørre, også når du blunker mindre, for eksempel når du ser på en digital skjerm.

Kontakt optikeren din for å få tilpasset og teste ut Biofininty Energys!

Enten du bruker briller eller linser: Husk å ta pauser, se på noe langt unna og blunk mye!