Solbriller

Oppgrader garderoben med stilige solbriller. Her får du innblikk i hvilke farger og fasonger som gjelder i år.

Solbriller løfter ethvert antrekk, enten du vil synes godt eller holde en lav profil. Med enkle grep kan du gå fra klassisk chic til vågal trendsetter. Det finnes solbriller for enhver smak og stil, og årets kolleksjoner er spesielt allsidige. 

Kolleksjonene har et spenn i referansene fra 70-tallet til begynnelsen av 2000-tallet. I år ser vi stor bredde i en og samme kolleksjon. Alt fra diskrete solbriller til varianter med flashy logoer i glassene. Men hvilke farger og fasonger er spesielt fremtredende denne sesongen, og hvordan finner du looken som passer deg?

Se opp for...

Oversized briller med 70-tallsvibber dominerte visningene til flere av de store motehusene. Flere av årets modeller har kraftige lenker i gull eller sølv, noe som gir assosiasjoner til it-jenter som Bianca Jagger og Jane Birkin.

Cafebriller har gjort comeback! Med sine lyse glass og tynne innfatninger kan brillene brukes både inne og ute. Vogue-redaktør Anna Wintour har gjort denne looken ikonisk, og er sjelden å se uten et par solbriller.

Fargeskiftende glass var å se på visningene til en rekke kjente designere. Disse glassene tilpasser seg lysforholdene automatisk. De er lysere innendørs, men blir mørkere i sollys.

Skjermer er årets hotteste statement-piece, med ett sammenhengende glass som dekker hele fronten. Noen motehus viste varianter hvor glasset attpåtil gikk ut på sidene. Dette er briller for deg som vil synes!

Graderte glass var også å se på visningene til flere av de store designerne. Her er mulighetene mange! Alt fra kosmetiske gradering, hvor glassene er mørkere øverst og lysere nederst, til gradering i forskjellige farger.

Hvilken look passer deg?

Det finnes uendelige valgmuligheter når det kommer til solbriller. Husk at de skal være funksjonelle og behagelige så vel som moteriktige. Prøv deg fram hos oss. Her treffer du dyktige fagpersoner som kan gi råd om farger, fasonger og størrelser. Kanskje må du gå litt ut av komfortsonen for å finne brillene som virkelig passer deg? 

Hvorfor kjøpe solbriller hos din lokale optiker?

Har du sett et par solbriller og det var kjærlighet ved første blikk, men du er misfornøyd med hvordan de sitter på? Fortvil ikke. Optikeren kan tilpasse brillene ved å varme opp materialet og justere dem etter dine mål. Kanskje finnes modellen i flere størrelser eller varianter? I år finnes det eksempelvis briller som er tilpasset størrelsen på nesa di.

Å kjøpe nye solbriller er en investering. Når du handler briller hos oss, får du tilgang på reservedeler og mulighet til å bestille nye glass til den eksakte modellen. Ikke minst kan en optiker bistå med å stramme skruene hvis de løsner, eller etterjustere brillen så den sitter komfortabelt på. Finn din lokale optiker her.

Skreddersydde solbriller

Finner du ikke din perfekte match i hyllene? Da er det nyttig å vite at optikeren kan «lage» solbrillene du drømmer om. Her er noe av det vi, din lokale optiker, kan bidra med:

  • Vi kan sette styrkeglass i nesten alle solbriller
  • Finner du ikke den ideelle solbrillen, men den perfekte innfatningen? Vi kan sette inn solbrilleglass med styrke, med eller uten fargegradering, i de fleste brilleinnfatninger
  • Har du funnet drømmesolbrillene, men de mangler det lille ekstra i form av gradering fra mørk til lys farge i glassene? Vi kan spesiallage glassene for deg
  • Kanskje vil du ha solbrilleglassene i flere farger, som for eksempel fra mørk grønn og over i rosa? Mulighetene er mange, og det meste kan fikses

Hvis du vil vite mer om skreddersydde eller vanlige solbriller, får du gode råd hos optikeren din. Her finner du oversikt over butikkene i C-Optikk.

Det finnes også et fordelsprogram som gir gode rabatter hvis du trenger flere briller.

Forskjellige solbriller og solbrilleglass