Briller

Hvilke sportsbriller passer deg?

Langrennsløper med sportsbriller på fjellet

Våre beste tips til deg som ser etter gode sportsbriller.

Sportsbriller er gode å ha enten du spiller golf, sykler, løper, går på ski, padler - ja - hva det måtte være. Vink farvel til briller som dugger og glir nedover nesa når du trener. Rennende øyne er også historie. En sportsbrille med eller uten styrke - som er tilpasset akkurat deg og ditt syn - gjør at du presterer bedre på trening og virkelig kan nyte friluftslivet. 

Hvorfor sportsbriller?

Sportsbriller er designet for aktivitet. Det er lette, tettsittende briller med glass og filter tilpasset røffere bruk og skiftende værforhold. Her er noen fellesnevnere: 

  • Lav vekt og god passform. Glass og innfatning er laget av lette materialer og brillene sitter som et skudd. Du slipper å stadig måtte rette på brillene under trening.
  • Brillene beskytter øynene. Greiner, insekter og småstein er i beste fall irriterende å få i øyet. I verste fall kan de skade synet ditt.
  • En godt tilpasset sportsbrille kan bidra til å forbedre resultatene dine. Brillene gir deg klart syn, eliminerer forstyrrelser, som dugg og refleksjoner, og gjør det lettere å prestere på trening.

Sportsbriller vs. vanlige briller

Sportsbriller finnes både med og uten styrke. Husk at selv om du har gode briller til vanlig, kan de fort komme til kort når du skal være i fysisk aktivitet. Et spesiallaget par beskytter øynene dine og hjelper deg å se bedre i vanskelige lysforhold. I tillegg unngår du slitasje på hverdagsbrillene dine.

LES OGSÅ: Rudy Project - få maks ut av treningen

syklist-med-sportsbriller.jpg

 

Slik velger du riktig sportsbrille

Først og fremst må du tenke på hva slags trening du skal bruke sportsbrillen til. Det setter standarden for hvilke egenskaper den bør ha og hvordan vi best kan tilpasse glassene til synet ditt: 

  • Sportsbriller med styrke sørger for at du ser like godt når du trener som ellers. Bruker du progressive glass til vanlig, sørger vi for at du får de samme egenskapene i sportsbrilleglassene. Dermed kan du følge med på både pulsklokka og terrenget uten problemer. 
  • Polariserte sportsbriller egner seg spesielt godt til vannsport, ski/snowboard og fisking. De filtrerte glassene fjerner mesteparten av lyset som skyldes speiling/refleksjon og reduserer lysintensiteten generelt.
  • Konstrasthevende glass er ideelle ved for eksempel skikjøring i flatt lys eller sykling i tåke.
  • Fargeskiftende glass regulerer mørkhetsgraden etter lysforholdene - fra blå himmel til overskyet eller fra dagslys til skumring.
  • UV-filter beskytter mot skadelige UV-stråler (pass på at brillene dekker godt også ut på sidene).
  • Høy bruddstyrke på brilleglassene gir ekstra god beskyttelse mot steinsprut, greiner og annet som kan komme i veien under trening.

Ikke minst er det viktig at du føler deg vel og ser godt ut når du bruker brillene. Du kan også velge mellom speilglass i mange farger. Prøv deg fram hos din lokale c)optikk-forhandler og kjenn etter at brillen sitter tett og godt på uten å stramme. 

Finn nærmeste butikk med sportsbriller