Solbriller

Fashionista, diva eller klassiker - hvilken type er du?

Det er mye å ta hensyn til når du velger briller. Både anledning og antrekk, ansiktsform og trend spiller inn. Det har blitt helt vanlig å ha flere par i samlingen for å kunne veksle etter ønske og behov. Årets trendbilde byr på uendelige muligheter ifølge Ingvill Houmb-Sjölin, som er Managing Director Nordic i merkevaren Silhoutte, og har jobbet med briller i 13 år.

– Jeg synes vi har nådd nye høyder når det gjelder kreativiteten på solbrillemoten, særlig for kvinner, og det finnes noe for alle smaker; stort og smått, farget og klassisk, sier brilleeksperten. Du kan også få de aller fleste motebriller med din egen styrke.

Titan Breeze solbriller

Finn nærmeste butikk hvor du kan se flere solbriller.

Ytterpunkter: Fra smal nykommer til oversized klassiker

Brille med divanykker

Divabrillen har i årevis vært overdimensjonert og kommer med rund-, firkantet-, eller spiss cat-eyes fasong. Denne brillen ser vi også i år. Sesongens hotteste versjoner av divabrillen er noe overdrevne i tråd med 80-tallstrenden som er over oss, og har gjerne sterke farger på enten rammen eller glasset, speilglass eller synlige detaljer.

PerretSchaad solbriller

– Variasjonene er nesten uendelige i år og vi beveger oss mellom ytterpunkter i form av helt rammeløse og store modeller med farget glass à la 80-tallet, til kraftige og store firkantede rammer med inspirasjon fra 70-tallet, tipser Houmb-Sjölin, og legger til at sesongen også byr på solbriller med utsmykket ramme, i form av blomster, steiner og symboler.

TMA Atwire solbrille

– Vi skal huske at individualismen vokser, det å ha egen stil er kult, og derfor vil vi gjerne ha en brille som stikker seg ut fra mengden, påpeker brilleentusiasten.

En smal sak

“Kylie Jenner-brillen”, som Houmb-Sjölin kaller den, er allerede godt representert på Instagram og sosiale medier hos moteentusiaster – brillen er ultrasmal og 90-tallsinspirert med cat-eye fasong og mørkt glass. Rammen er stort sett i svart eller hvitt, men du finner også knallfargede versjoner – særlig signalrødt har vist seg å være en svært aktuell farge på solbriller i år, så vel som i motebildet generelt denne våren.

Vogue solbrille

Houmb-Sjölin påpeker at trenden med å bruke brillen langt nede på nesa har en ulempe.
– Kylie Jenner-trenden med smal “katt” kommer til å slå fullt ut i år. Cateye finnes jo i mange herlige modeller fra ekstrem til mer avrundet “katt”. En derimot uheldig detalj ved akkurat Kylie-trenden, er at brillen brukes langt nede på nesa, dermed får ikke øynene den nødvendige beskyttelsen.

Ikke glem det viktigste

– Solbriller fyller en veldig viktig funksjon. De skal dekke øynene og området rundt og beskytte oss fra de farlige solstrålene. Dette er spesielt viktig hos barn og unge, hvor man legger grunnlaget for en god øyehelse for resten av livet, forklarer Houmb-Sjölin.

Det er mange fordeler ved å kjøpe solbrillen hos en optiker. Solbrillen bør i likhet med hverdagsbrillen tilpasses den som skal bruke den. Den skal sitte godt både på nesen og bak ørene. Optikeren hjelper deg med å justere dette. Du kan også få solbrillene med glass tilpasset din styrke.

– Å investere i solbeskyttelse i form av en riktig god solbrille fra optiker gir ikke bare fullgod beskyttelse mot farlige UV stråler - den har også riktig slipte glass som gir den beste synskomfort. Du unngår dermed trette og anstrengte øyne, avslutter Houmb-Sjölin.

Hvis du vil vite mer om disse eller andre solbriller, får du gode råd hos optikeren din. Her finner du oversikt over butikkene i C-Optikk.

Det finnes også et fordelsprogram som gir gode rabatter hvis du trenger flere briller.

 

Carla solbrille