Briller

Gamingbriller

Mann med gamingbriller foran dataskjerm

Gjør gamingbriller deg til en bedre gamer?

Du kjenner kanskje igjen følelsen av snikende hodepine, sandpapir i øynene, tretthet og slørete syn etter noen timer foran skjermen? Tiden flyr når du sitter fengslet inne i favorittspillet. Slitne øyne gjør at du mister fokus, og prestasjonen din blir dårligere. Heldigvis finnes det råd. Finn ut hvordan en gamingbrille kan hjelpe deg til å vinne gamet. 

Gamingbrillen gir deg sylskarpt syn og fullt fokus – i time etter time

Gaming krever mye av synet. Du kan game bedre når du ser godt! Selv en liten synsfeil kan være grunn til at du anstrenger deg unødvendig mye, og du blir trøtt og sliten. En god gamingbrille med riktig styrke lar deg game med et sylskarpt og fokusert blikk.

Lyset som kommer fra en digital skjerm inneholder en større mengde blått lys enn naturlig dagslys. Dette er ikke skadelig for øynene dine. Du kan likevel føle at det er mer behagelig hvis brilleglassene har et filter som fjerner en del av det blå lyset. En god gamingbrille leveres derfor gjerne med et slikt filter.

Husk å ta små pauser, det er like viktig for synet og øynene som for resten av kroppen. Det å se utover på lengre avstander innimellom, er godt for synet ditt.

Les hele artikkelen: Er blått lys fra skjermen farlig for øynene dine? 

En god gamingbrille

  • Hjelper deg å holde fokus
  • Fjerner forstyrrende reflekser
  • Gir deg sylskarpt syn på skjermen
  • Motvirker trøtte, røde og såre øyne
  • Reduserer muligheten for nakkeplager og hodepine
  • Er smart for alle gamere – enten du spiller kun for gøy eller driver profesjonell e-sport

Syn med 60 Hz eller 180 Hz frekvens?

Du har sikkert investert mye i gamingutstyret ditt. PC, headset, skjerm og gamingstol – alt skal være perfekt for å vinne det neste gamet. Ikke minst behagelig. Men det hjelper ikke med 180 Hz skjerm eller stol i skinn med ekstra lufting hvis du har sløret syn og hodepine.

Hva koster en gamingbrille?

Briller og brilleglass finnes i mange kvaliteter. I gamingbrillen er det glassene som er viktigst. Du bør ha briller med god optisk kvalitet, en god antirefleksbehandling og gjerne et blålysfilter. Vi anbefaler deg å prate med optikeren din for å finne din perfekte gamingbrille. Du får den både med og uten styrke, i ulike prisklasser.

Finn nærmeste butikk hvor du kan kjøpe gamingbriller

Unngå tørre øyne

Blunkefrekvensen blir kraftig redusert når du ser på skjerm. Dette gjør at tårefilmen fordamper fra øynene, og de blir tørre. Er du bevisst problemet kan du trene på å blunke oftere, og redusere øyestresset.
I tillegg er det viktig å ta gode pauser. Se deg rundt på ulike avstander, strekk på kroppen, blunk godt, hent deg litt drikke, få litt frisk luft.. Variasjon er også viktig – da blir du ikke så sliten.

Sov godt etter en lang gamingkveld – og vær opplagt til en ny runde dagen etter

Har du merket at det kan være ekstra vanskelig å få sove etter en sein kveld foran skjermen? Om det blå lyset fra skjermen påvirker søvnrytmen din, er et omdiskutert tema. Ifølge Professor Baraas ved USN (Universitetet i Sørøst-Norge) er det ikke bevis for at blått lys fra skjermen har påvirkning på søvnen. Men det er tvetydige resultater i forskningen. Det er faktisk mer sannsynlig at det du ser på og den følelsesmessige påvirkningen, er det som gjør at du ikke får sove når du har sittet foran skjermen til sent på kveld.

Skal du ha en god gamingbrille må den være riktig tilpasset synet ditt. Du må se godt. I tillegg kan den gjerne ha et filter som fjerner en del av det blå lyset. Det kan oppleves behagelig. Et filter som fjerner noe av det blå lyset vil også redusere reflekser i brilleglasset.

Nå kan du ha fullt fokus på gaming!

Finn nærmeste butikk som kan hjelpe deg med gamingbriller

Les hele artikkelen: Er blått lys fra skjermen farlig for øynene dine? 

Gutt med briller som gamer